Hoe overwin je je handicap

Leven met een handicap tilburg

De processen van aanvaarding van je handicap zijn niet bedoeld om je te verdoven. Ze maken deel uit van het proces van aanvaarding van je leven. Ze moeten comfortabel zijn en heel aanvoelen. Probeer het beste van acceptatie te kiezen en begin je genezingsproces door eerst je situatie te accepteren.

Gehandicapten moeten aanvaarden dat hun handicap reëel is en dat zij bestaat. Dit betekent dan aanvaarding van de essentie ervan. Moe zijn is het resultaat van een uitputting van energie, niet van een onvermogen om te bewegen. Als je de hele tijd moe bent, moet je dat accepteren als een feit van het leven. De uitputting van energie is misschien niet blijvend. Bewegingen kunnen komen. De kans is groot dat je je lichaam moet bewegen om je energie op peil te houden. Het gevoel van vermoeidheid kan ophouden zodra je lichaam het niet meer kan bijbenen. De hele tijd moe zijn is nooit een deel van het leven. De vermoeidheid komt en gaat. Het is een bijproduct van het genezingsproces. Het is een bijproduct van het afbreken van cellen en weefsels in het lichaam. Tijdens je afbraak hebben je cellen misschien meer rust nodig. Soms heb je medicijnen nodig. Gewoonlijk geeft uw lichaam aan wanneer het rust nodig heeft. U kunt zich in het begin moe voelen, maar dat gaat vanzelf over.

Mensen met een handicap kunnen soms niet buitenshuis werken en zijn soms een deel van de dag niet mobiel. Als dat zo is, dan betekent het accepteren van je handicap dat je moet accepteren dat je beperkingen zult hebben. Die beperkingen kunnen zo alledaags zijn als het hebben van rechte tanden wanneer u lacht. Als je handicap je vermogen om dingen te doen beperkt, en je accepteert dat je niet zo snel of efficiënt kunt zijn als andere mensen, dan moet je accepteren dat je beperkingen zult hebben. Als die beperkingen er komen, dan moet je je aandoening accepteren.

Afhankelijk van het land waar u woont, kunnen uw handicaps al dan niet het verlies van het gevoel in uw tenen of vingers, spieratrofie, en ademhalings- en hartproblemen omvatten. Als uw staat u toestaat een chemisch gipsverband te ondergaan, moet u dat doen om de zenuwschade die al is opgetreden te beschermen. Als u hulp ondergaat, moet u onmiddellijk weer gevoel krijgen. Als er een zenuwbeschadiging optreedt en u bent niet in staat om hulp te ondergaan, dan kan dat het verlies van het gevoel in uw tenen en vingers inhouden.

De zenuwbeschadiging en het gebrek aan gevoel kunnen een belangrijk deel zijn van uw strijd om uw gevoelens van hulpeloosheid en hopeloosheid te overwinnen. Hoe u uw situatie ziet is belangrijk voor het bepalen van uw werkelijkheid. Om deze realiteiten te overwinnen, zult u eerlijk tegen uzelf moeten zijn over uw beperkingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.