Wat zijn SUP

Sup huren

Wat zijn SUP Boards?

Deze worden over het algemeen surf-stijl boards genoemd vanwege hun vorm en kenmerken van een peddelsurfer. Ze zijn ontworpen als een gedeelde peddel met een zeer korte neus, een geschept uiteinde en een vlakke basis. Door hun unieke ontwerp kan elke surfer ze zowel staand als knielend en draaiend gebruiken. Sommige van de variaties zijn langer en krachtiger, de turning variatie, bijvoorbeeld, de wave dude surfplank heeft veel kracht en is freeride ready. Natuurlijk zijn het de vorm en grootte die deze boards uniek maken.

Wat zijn de geheugenkaarten?

Memory boards zijn varianten op de SUP die eerder in punt 1 werden genoemd. Het mooie van dit ontwerp is dat zelfs als je langere tijd aan het peddelen bent, je niet steeds hoeft over te schakelen van peddelen naar staan. Deze boards zijn gemaakt met een rocker design, min of meer als een twin shape, een lichte afname van de omvang (maar niet te veel) aan de achterkant en een toename van de omvang aan de voorkant. Deze boards kunnen, ondanks hun grote wendbaarheid, geen trucs uitvoeren die een gewone SUP wel kan. Als zodanig zijn ze het meest geschikt voor goede surfomstandigheden, zoals brede, lange strandbreuken en lichte stromingen. Ze werken het best bij lichte wind.

Welke accessoires moet ik meenemen?

Sommige SUP modellen worden geleverd met accessoires. Dat kunnen gewone dingen zijn zoals een leiband of een zandzak. Sommige mensen dragen het board gewoon zoals het is. Zonder een leash een snelle redding en loslaten kan heel riskant zijn en moet worden geoefend met een buddy voordat het daadwerkelijk wordt gebruikt op de zee. Enkele veel voorkomende accessoires zijn:

– Een leiband. Deze is onmisbaar als u gaat peddelen in de oceaan of waar er weerstand is. Een leiband helpt omdat u een constant contact hebt en eventuele problemen gemakkelijk kunt opmerken.

– Zandzakken. Deze worden gebruikt om je veilig te houden als je besluit om je favoriete rif af te peddelen en er middenin vast komt te zitten. Zandzakken zijn meestal Reeflex gestructureerde zakken die op de meeste maten en vormen van SUP’s passen. Zandzakken zijn ook goed voor kinderen te gebruiken als het is makkelijker voor hen om te dragen, omdat ze passen in een rugzak type Clippers.

– EEN PFD. Mensen peddelen niet in het water om te vechten en vis te vangen. Het wordt meestal gedaan in plezierige omstandigheden op kalm water. Wanneer stranden, bekend om hun surfspots water surfen, peddelen mensen voor hun plezier en om zichzelf te vermaken in het water. Een PFD is vereist als je in het water bent om niet te verdrinken. Het is ofwel ingebouwd in de plank of bevestigd met harnassen op de surfplank zelf. Meestal isoleert het PFD je lichaamswarmte en biedt het warmte tegen koudere watertemperaturen. Zorg ervoor dat het je goed past en dat het comfortabel zit, anders kun je het ru├»neren.

Lees meer:
Bedrijfsfeest

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.